Som førstecellist er det viktig alltid å ha god kontakt med gruppen og sørge for pålitelig støtte for orkesteret og dirigenten. I dette orkesteret får jeg muligheten til å oppleve hvordan fremragende musikk skapes på konsertplattformen: ved å hengi seg til musikken i stedet for å underlegge seg den.

Foreldrene hans var profesjonelle musikere og lagde en god del musikk hjemme. Ludwig Quandt var seks år da han fikk høre Schuberts «Ørret»-kvintett for første gang, og sammen med den, kontrabassen. Det strengeinstrumentet gledet ham så mye at han begynte med å spille det instrumentet som er litt mindre, celloen – og holdt seg til den. Ludwig Quandt studerte ved Musikkhøyskolen i Lübeck under Arthur Troester, som var førstecellist i Berlinerfilharmonien i årene 1935-1945, og ble hans siste student nesten 50 år senere. I 1985 fikk han sitt vitnemål og i 1987 bestod han eksamen med toppkarakter.

Under og etter studiene tok han mesterklasser med Boris Pergamenschikow, Zara Nelsova, Maurice Gendron, Wolfgang Boettcher og Siegfried Palm. To ganger ble han valgt ut til de landsomfattende tyske «De unges konserter». Quandt, prisvinner ved ARDs internasjonale musikkonkurranse, spilte i to år i Berlinerfilharmonien før han ble orkesterets førstecellist. Han opptrer også internasjonalt som solist og kammermusiker og er medlem av flere filharmoniske ensembler. Ludwig Quandts øvrige interesser inkluderer astronomi og øyenstikkere, og han elsker å gå turer, sykling og kajakkpadling; men mesteparten av fritiden sin tilbringer han med barna. Han spiller på en Francesco Ruggieri-cello fra 1675 som han har fått låne av Deutsche Bank siden 1993.