Hans Emil Sollesnes (f. 1997) er fra Stavanger og begynte å spille cello som 6-åring. Han studerer nå utøvende musikk hos Ole Eirik Ree ved Barratt Due Musikkinstitutt. Han har mye erfaring som orkester-, og kammermusiker, og har blant annet spilt med Stavanger Symfoniorkester og Oslo Filharmonien gjennom forskjellige talentutviklings-program som StatoilsTalentjakten og Crescendos Ung Filharmoni, og som vikar i Stavanger. Hans Emil har også vært solocellist i flere ungdomsorkestre, blant annet Ungdomssymfonikerne.

Hans Emil, er medlem av HANS Kvartett, som har hatt Torleif Thedéen som lærer, og Kratos Kvartett, som har hatt Geir Inge Lotsberg som lærer. Begge kvartettene deltar på Oslo Quartet Series i 2018. Kratos Kvartett har også tatt timer ved Hanns Eisler Høyskole for Musikk i Berlin med Eberhard Feltz, Michael Vogler og Christoph Poppen.

I 2016 debuterte Hans Emil som solist i Stavanger Konserthus i Haydns Cellokonsert i C-dur sammen med 1B1. Hans tidligere lærere er Florin Iordanescu og Liv Opdal, (Norge) samt Melissa Meell Richardson (New York). Hans Emil har deltatt i mesterklasser med blant annet Clemens Hagen, Jonathan Spitz, Jakob Kullberg, Jonathan Aasgaard og Bruno Delepelaire.

Hans Emil spiller på en cello lånt ut av Dextra Musica som er bygget av Michael Stürzenhofecker i 2007.